(Østlendingen)

Mergim Thaqi har 16 år som spiller i Solør-fotballen. De fleste av dem har han spilt for Flisa.

Han har vært tro mot Solør-fotballen selv om han var ønsket på et høyere nivå, blant annet hos Nybergsund.

Han var sentral på Flisa da laget var på sitt beste og var i flere kvalifiseringer for opprykk til andredivisjon.

Nå skal han sammen med assistent Morten Libekk trene og lede Flisas unggutter i fjerdedivisjon.

Må trene mer

Hvor mye man skal trene har vært en tilbakevendende tema i lokalfotballen på det nivået Flisa og andre klubber i distriktet har vært de siste årene.

Nå ønsker Thaqi at man skal ta det hele et skritt videre. Det betyr blant annet at det skal trenes mer.

– Gutta er enig om at det er et mål. Vi starter til uka, og den første uka skal brukes til å bli kjent med hverandre og få konfirmert at det skal vi gjøre sammen ved å gå i samme retning.

De vil satse på de lokale gutta som ønsker å være med. Det kortsiktige målet er å bli et stabilt og bra fjerdedivisjon med de spillerne de har.

– Det skal bli et springbrett for de som ønsker å ta enda et skritt, enten det blir på Flisa, eller om det blir naturlig å gjøre det i en annen klubb høyere i systemet. Når noen blir så gode at det er naturlig at de tar et skritt videre, skal vi være stolte av det og få dem videre, sier Mergim Thaqi.

– Er det realistisk å bli et stabilt tredjedivisjonslag igjen i overskuelig framtid?

– Det er opp til oss selv. Hvis vi trener nok og utvikler oss, så hvorfor ikke. Mange av våre spillere er på god veg til å ta det nødvendige skrittet til å bli gode spillere i fjerdedivisjon.

– Er det gode nok spillere/talenter lokalt til å få til dette?

– Det er det. Og det er disse vi skal satse på, ikke spillere som er innom klubben for et år eller to før de forsvinner igjen. Men det vil også være naturlig å hente noen på ønsket nivå fra mellom Kongsvinger og Elverum.

Bra rekruttering

Flisa har i flere år hatt store talenter i aldersbestemte klasser.

Mange av disse har tatt skrittet videre til spill på høyere nivå.

– Det er fortsatt god rekruttering i egne rekker og i Solør ellers. Nå skal flere fra juniornivå være med i a-lagstroppen, og nye spillere skal inn på juniornivå. Dette skal forhåpentligvis gi påfyll til a-laget og bidra til at vi når det første målet om å bli et stabilt godt lag i fjerdedivisjon, sier Margim Thaqi.

Når det nå skal trenes mer, skal det være i form av en miks med fotballforståelse, fysikk og teknikk. Thaqi var selv en slepen teknikker med god fysikk og målteft.

Han og assistenttrener Morten Libekk er ivrige etter å komme i gang med treningen. Det er spillerne også. Men det er en kabal som skal gå opp, blant annet med å finne halltid nok. Det er mange lag som skal ha treningstid i hallene noen uker framover.

I Åsnes er det kun én hall, i Våler er det tre. Kabalen pleier å gå opp til slutt. Men med et mål om å trene mer enn tidligere, trengs det også mer halltid.