(Østlendingen)

Mandag var det dags igjen.

Da begynte 37 førsteklassinger i Våler sin skolegang.

I den forbindelse var den lokale Lions-klubben på plass for å dele ut skolesekk til hver eneste en av dem.

Det var første post på programmet i klasserommet etter at lærer Amanda Nordtorpet hadde fått high five, knoke, et vink eller til og med en klem fra hver enkelt av de 37 førsteklassingene.

En tradisjon

– Det har vært tradisjon for dette i mange år. Før var det Hedmark Trafikk som sørget for sekkene. Det ble det slutt på etter at det ble Innlandet fylke. Vi syntes det ville være for ille om ikke førsteklassingene skulle få en sekk som virkelig gjør dem synlige i trafikken. Derfor bestemte vi oss for at dette finansierer vi i Våler og kommer til å gjøre det i årene framover, sier president Oddny Andreassen og visepresident Kjell Ivar Berget i Lions Våler.

Mandag var det dags igjen.

Andreassen og Berget ropte opp hver enkelt elev og overrakte sekkene. Og det var ikke vanskelig å se at de falt i smak hos alle. For de ble veldig opptatt av den en liten stund før det ble annen informasjon og en ny epoke i deres liv startet.

– Det er opp til hver enkelt av elevene om de vil bruke denne sekken på skolen, eller om de vil bruke en annen sekk de har. Uansett er det en grei og fin sekk de får fra oss. Den kan om ikke annet brukes som en flott tursekk også, sa Lions-presidenten i Våler, Oddny Andreassen.

Skifter farge

Fargen på de sekkene er skarpt oransje denne gangen. Fargen skiftes hvert år, slik at det ikke skal være tvil om at det er en førsteklassing som er i farta med skolesekken på ryggen.

Det vil gjøre brukeren lett synlig i trafikken før og etter skoletid.

Gaven fra Lions er verd godt og vel 12.000 kroner.

– Det er en god del penger for en liten Lions-klubb. Men vi synes at det er så viktig for oss å bidra til dette at vi kommer til å fortsette med ordningen framover. Vålers innbyggere er flinke til å støtte oss, og vi vil gjerne gi noe tilbake, sier Oddny Andreassen og Kjell Ivar Berget til Østlendingen.

De forteller at det er nye medlemmer på gang til Lions Våler. Dermed kan det bli lagt ned enda mer jobb for å sikre mer inntekter til klubben.

Det vil igjen bety flere år med skolesekker til nye førsteklassinger, blant annet.